pühapäev, 19. veebruar 2017

KUBISM EHK KUUBILISED VEIDRUSED KUMUS

Seekord alustasime Kumu kunstitundi   saalis, kus eelmisel korral tunni lõpetasime. Vaatasime ja kordasime üle, mida eelmisest korrast mäletasime. Meie lapsed on juba osavad, kes õpetaja küsimusele vastust   ei mäleta, see  loeb vastuse  kunstitöö alt etiketilt!

Alustasime uut teemat maalide võrdlusega. Lapsed pidid vaatlema kaht maali kaunitest naistest, mille Konrad Mägi oli maalinud ning leidma nende kahe pildi vahel erinevused ja sarnasused. Lapsed olid nii tähelepanelikud, et isegi meie õpetajatega ei suutnud enam nii palju detaile leida kui nemad!



Siis aga hakkas õpetaja Andrus näitama, kuidas maalidel näha kujundeid.



Järgmise saali seinale oli suurelt kirjutatud EKSPRESSIONISM ja seal läksid maalidel kujutatud pildid väga kandilisteks ja isegi veidi hirmutavaks. 






  


Õpetaja Andrus ärgitas lapsi mõtlema, mida nad maalil näevad, mis kellaaeg, aastaaeg, koht võiks pildil olla.








Ebamugavustundele aitas  kaasa ka saali hämarus. Õnneks liikusime sealt kiirelt edasi.
Edasi liikudes jätkus küll kunstitööde kandilisus aga värvid olid asendunud rõõmsamate toonidega.


 Uus kunstivool, millega tuttavaks saime oli KUBISM ehk kuubilised veidrused. Neid veidrusi lastega otsisimegi. Haige inimese leidmine muhedal „munapildil“ oli mullegi raske. Saalist lahkudes sosistas üks laps, et tema arvates on see pilt jube ja äkki see tuleb nüüd unenägudesse. Kunst on kummaline!


Lapsed panid oma fantaasia tööle ja kirjeldasid, mida nemad piltidel nägid.

Peale fantaasialendu jagas õpetaja lapsed rühmadeks, kes pidid puzzled kokku panema ja kokkupandud pildi kunstitööna seinalt üles leidma.







Kui olime piisavalt vaadelnud, arutlenud ja otsinud maalidel veidraid kujundeid, 




suundusime kunstiklassi, kus meid ootasid lauad erinevate töövahenditega. Laste ülesanne oli ise koostada kubismi mõjutustega kleepetöö.







Kunstitööd tulid värvilised ja põnevad!



Kirjutas ja pildistas  õpetaja Kaia

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar