laupäev, 11. veebruar 2017

TULIPUNANE KUKK JA 112

Kukk see tuleb kiredes, üle küla kisades. 
Ajast aega on seostatud kukke tulega. Sellega seoses sobis Kuke aasta karnevali hommikul valmistada  õues värskest lumest  Päästeameti teavituskonkursile "112 lumele" meisterdus, millel tähtis number. Seekord jagasime lapsed kolmeks rühmaks, et nad valmistaksid lumememmepere. Põnev oli vaadata, kuidas rühmatöö toimis. Esimese rühma kapten  hakkas kohe oma meeskonna nimesid üles kirjutama ja siis lehega seisis ning utsitas teisi tööle.  teises rühma nokitses  keegi üksi lumememme meisterdada ning kolmas rühm oli selline, kes ühiselt arutas ja ehitas suure memme. 



 Roosi maalis guassiga lumememmedele 112.  





Lumes möllatud, panid lapsed oma uhked, sulelised kostüümid selga ja läksime saali Kuke aasta karnevalile

Saali kaunistas Rita maalitud kaunis kukk.


 Lapsi tervitas uhke kukk Urve.


 Alustuseks küsis kukk lastelt, milline ta on. Olime lastega just hommikul arutanud kukke iseloomustavate sõnade üle- UHKE, KUNINGLIK, KORRALIK, VÄRVILINE, VISA, ÕIGLANE, JNE, oskasid  meie lapsed kuke küsimusele hästi vastata.


 Tibuke Kristel näitas arvutiga seinale vahvaid pilte ja videotantse ning kana Maris oli DJ puldis.

Kukk jagas pesast oma värvilised munad laste vahel laiali ja läks lõbusaks ning osavaks pallimänguks.





Kui õhupallidega mängitud ja tibutants tehtud, hakkasid sulelised ja karvased limpat tantsima. Lapsed said näidata oma osavust ja nutikust.



Sulemänguks puistas tibuke värvilisi sulgi põranda täis.


 Kui tantsud ja mängud tehtud, tegime ühise pidupildi!


Järgmisel päeval lõpetasime Küünlajahi. Lapsed lugesid küünlaalused üle, koostades 10-sed rivid. Kokku saime  780 küünlaalust.







Kordasime lastega üle, miks peab prügi sorteerima ja mis on taaskasutus. Lapsed lootsid, et ehk kasutatakse nende metallkestasid tulevikus kosmosetööstuses. Mine tea!


Pildistas ja kirjutas õpetaja Kaia

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar