laupäev, 11. juuni 2016

ÕUEKUNST HARKUJÄRVE PARGIS


Mai kaunid kevadilmad lausa kutsuvad loodusesse. Otsustasime minna  kevadlõpu matkale   Harkujärve parki, et kuulata lindude laulu ja taimedega joonistada.
Oleme sel kevadel juba mitu "satsu" sibulat ära söönud. Pildil paneb Karl Markus uued sibula mugulad mulda. Herned ja suvikõrvitsa seemned ootavad järjekorras.


Tradistiooniline  hommikune akrobaatika Miku isaga. Kõik julged ja vaprad Nurmenukud saavad  Miku isa kätejõudu ja oma osavust proovida.


Peale hommikusööki asusime kohe teele, et saaksime kauem looduses olla. Mööda Oja teed minnes nägime vanade võilillede välja. Neid puhuda on lõbus! Ilma puhumatagi lendasid seemned meie ümber. Nüüd siis teavad lapsed, miks võililli alati igal pool  nii palju on.




Suurelt teelt kõrvale pöörates lasime käest lahti ja igaüks sai omas tempos ümbrust uurida.  Vaatsime ojas ujuvaid liugureid. Üritasime tunda ära  lindude laulu, kuid isegi Juhani oskuslik kõrv ei suutnud eristada, kes laulis. Aga ilus oli ikkagi!


Enne metsa minekut kallistasime traditsiooniliselt puuhaldjat.


Nuusutasime kaunist metsõunapuud.


Nagu ikka, mängisime lagendikul jooksumängu. Seekord oli mängu nimi "Öökull ja hiired"

Edasi liikudes nägime rohu sees vana kaevu, millel pole katet peal. Kordasime lastega üle ohud, mis võivad võõras ümbruses ette tulla.

Parki jõudes mängisime Üllega peitusemängu. Kui palju lapsi võib ühe põõsa alla mahtuda?!


 Jaanipäeval kõrgeks kasvab rohi....  seda juba maikuus.


Peale pikka otsimist leidsime niidetud muruplatsi, et joonistada taimepilt.  Et pilt vaid kollane või roheline ei tuleks, juhendasin lapsi veidi ringi vaatama ja katsetama erinevate looduslike vahenditega.


Lapsed on loovad. Pildid tulid vahvad, oli mullaga pruuni värvi tehtud, lillade õitega roosad toonid jne.



 Pappalusel paber võimaldas mõnusalt nii süles kui murul joonistada.








Pildid valmis, korjasime need kokku ja läksime parki turnima


Lastel on juba tuttavad ronimise puud, kus on mõnus pikutada ja turnida


Kuna lapsed korjasid pargis erinevaid taimi, kordasime üle mõned mürgised ja söödavad taimed. Eemale tuleks hoida kaunist kollasest tulikast ja lõhnavast maikellukesest. Kui nälg näpistab võib näksida võililli või jänesekapsast.


Tagasi  lasteaeda tulime bussiga, sest see on meie lastele ka omamoodi seiklus!


Lasteaeda jõudes täiendasime pilte peenral ära õitsenud tulbiõitega, neist tuli kaunis punane toon.


Pildistas Ülle, kirja pani Kaia

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar