reede, 24. juuni 2016

MAGUSA SUU JA MEELEGA PUHKUSELE

Puhkusele mineku puhul otsustasime küpsetada koogi meie aianurgas kasvavatest rabarberitest, mida poisid olid terve  kevade hiilinud.

Seekord loobusid poisid küpsetamisest ja jätsid väikesed perenaised toimetama. Põlled ette, käed puhtaks ja kokkamine võis alata.

Kõik  said rabarberit tükeldada.

  





Väikesed nipid. Elis hõõrub võipaberiga vormi rasvaseks. Kokkuhoid eelkõige.


Põhja tegime muretaignast: jahu, suhkur ja või ning siis rohkelt mudismist, mida jagus mitmele käele.

   

Mahlasema osa tarvis oli vaja kaussi lüüa kolm muna,...

suhkur,...


ja suur pakk hapukoort, selles tuli ka veidi meesabi paluda.




 Ained koos ning siis oli vaja rohkelt segada!

Muretaigen vormi vajutatud, rabarberid peal, saputasid tüdrukud rabarberitele kaneeli maitseks...




 seejärel valas  Rihanna  hapukoore kreemiga koogi üle.



Näitasin poistele, millise koogi tüdrukud neile valmistasid

Kausi limpsmise ajaks aga oli kõik see mees platsis.
Enne puhkusele minekut korjasime ka viimased viljad meie aknalaua peenralt. Kurgid sõime hommikusöögiks ja sibula lõikasime supi peale.



Õues tähistasime Ann Marii sünnipäeva, laulu ja  rohkete kommide söömisega


Komme oli nii palju, et neid jagus ka teistele lasteaiakaaslastele

Kuid see polnud veel kõik. Ann Marii pakkus sõpradele kommidega jäätist.


 Kuna jäätiseid tervele lasteaiale ei jätkunud, otsustasime endale teha mõnusa pikniku pesa






Lõunasöögi ajaks oli ka meie rabarberikook valmis. Kuid kahjuks oli isu  selle järele  tänu suurele maiustamisele kahanenud. Kuid meie direktor Inga kiitis meie kooki väga!

Siin ta on!


Suvepuhkuse juhatas sisse  kaunis lillemeri. Aitäh Kaier ja Sebastian!



Magusat ja värvilist suve kõigile! 

Pildistas Ülle Presmann,  kirjutas Kaia Beres


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar