esmaspäev, 12. oktoober 2015

KAALIKAS PUUSA EI KASVATA...

Terve nädal kogunes meie koridori lauale erinevaid meisterdusi nii aedviljadest kui looduslikest vahenditest. Perede fantaasia ja laste näputöö oli võimas, kokku sai üks vägev näitus!

   

Kordasime lastega mõistatusi aed-ja juurviljadest ja mängisime teemakohaseid  mänge, nuputasime ülesandeid, seda nii põrandal, laua ääres kui õues.


Reedel otsustasime teha NURMENUKKUDE TERVISEPÄEVA. 
Üheskoos kordasime üle, ms on juurvili, puuvili või  aedvili. Perede abil oli meie viljaaed saanud väga rikkalik. Õppisime ja maitsesime  uusi võõramaa vilju: füüsel, tähtvili, viigimari.

 

Sel ajal kui lapsed mänguasjapäeva nautisid, sai  salatibuffee kaetud. Meil oli  kaks käiku salateid, ühel laual magusad viljad ja teisel  aed-ja juurviljad.

   
   

Tüdrukud, poisid tegid ise endale kordamööda nii ühel kui teiselt laualt salati. Lapsed olid väga uhked enda valmistatud salati üle ja enamus sõi ettetõstetud kogused ka kenasti ära.

 

 

Tervisepäeva jätkasime jalutuskäiguga Alasniidu hiidtammede alla. Lugesin lastele muistendi "Lehmja tammik", mis meeldis lastele nii väga, et seda taheti unejutukski kuulda.

Arutasime lastega, mis on muistend ja kuidas võis  tekkida  meie küla nimi,

 
 Lapsed mõtlesid ise   meie küla  tammede tekkeloo välja. Mängisime mõned mängud ja kallistasime hüvastijätuks väega puid.


Õhtul tegime lastega kartulitempli ja peedimahlaga kirikirja paberile, millest tulevad meie muinasjutu puud. Peedimahlaga värvimine oli märksa lõbusam ja magusam kui värviga.


Kirja pani õpetaja Kaia Beres




































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar