laupäev, 8. aprill 2017

MUUSIKA KUNSTIS „VÄRVIDE DIRIGENDID“




 Seekord liikusime kunstisaalides, kus olid seinad värvitud iga ruum erinevat värvi ja igas ruumis oli oma teema.
Kollane ruum „Muusika ja modernsus Eesti kunstis.“ Siin saime teada, et Eesti on üle maailma läbi aastakümnete tuntud laulupidude poolest ja tuntuim kaasaegne helilooja on Arvo Pärt.



Hall ruum „Ürgsed helid.“ 19. sajandil said rahvalaulud Eesti rahvakultuuri vundamendiks. Rahvalaulud tekitasid eestlastes ühtekuuluvustunnet ja rahvalaulude kogumise tulemusena sündiski  Eesti rahvuseepos „Kalevipoeg.“
Lilla ruum „Muusikud ja mõõdukus.“ Klaveri- ja viiulimänguoskus tähistas kunstis olulist osa, piltidel kujutati inimesi mängimas pille, enamasti klaverit, viiulit, flööti.




Helesinine ruum „Laulvad maastikud.“ 19. sajandi lõpuaastail oli kombeks panna maastikulistele maalidele muusikaga seotud pealkirjad.



Punane ruum „Džässiajastu ebakõla.“ Tutvusime Eduard Wiralti ja Eduard Ole loominguga, kes oma töödes kujutasid džässilokaalide varjukülgi.


Töötoas saime proovida huvitavat maalimistehnikat, tilgutasime kilele värvitilkasid, asetasime teise kile peale ning näpuga liitsime värvid.  värvid tähistasid justkui helisid, mis sulandusid ühte. 



Pildistas ja kirjutas Rita

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar