esmaspäev, 10. november 2014

KALLIS ISA, OLED MARU, SUUR JA TUGEV NAGU KARU....

Kuna meie rühm koosneb suuremalt jaost poistest, siis otsustasimegi teha kingitused isadele mehisemad. Aialippide otstest said minu käe all toredad kalad, mis lapsed omanäoliselt kaunistasid. Väikesed matemaatikud pidi lugema 5 naela (ehk mõnel läks ka rohkem), mis siis leidsid osavate käte all koha kala uimetes. Üllatavalt osavad meistrimehed on meie tüdrukud ja poisid, mitte ühtegi näppu ei jäänud haamri alla ja naelad said sirgelt lauajuppi sisse löödud.



Öeldakse ju, et kala pidi perre rikkust ja õnne tooma. Loodame, et seda tuleb nüüd ohtralt! Peaasi, et nad ikka oma  koha  laste kodudes leiaks!

Kaardi meisterdamisel saime jälle veidi arvutada, lastel tuli 6 põnevat kruvi või mutrit meistrikastist leida ja need lasta õpetajal kuuma liimiga kaardile panna. Eks mõni vidin oli ikka nii udupeen, et neid  sai rohkem kui 6 pandud.
Toredad jutud ja pildid isadest sai koostatud õpetaja Ene-Ly käe all. Tuli välja, et nii mõnigi laps peab isa nimeks issiks ja see vanusevärk ole ka veel vähe segane. Ja selline väike asi, et mis värvi on issi silmad, see on jäänud ka lastel märkamata. Õhtul kui lapse sülle võtate vaadake üksteisele sügavalt silma ning uurige mis nägu ja tegu te olete!
 Küsimuse peale, mida tahaksid lapsed teha isadega kui neil oleks vaba päev ja lõputult nende jaoks aega, siis selgus, et ikka MÄNGIDA, MÄNGIDA, MÄNGIDA. Nii lihtne see ongi!

Portreed isadest said nii uhked, et neid käiakse imetlemas teisteski rühmadest. Lapsed said ise segada roosa värvi, mis oli nende jaoks väga põnev. Eks issid ole küll piltidel suurest jaost ühte nägu kuna olenemata minu küsimusest mis värvi on issi, silmad ja juuksed said nad laste lemmikvärvi, mustaga, värvitud.Aga  naerusuud on uhked!

Pidupäeva hommikul tegime lastega isadele võileivatordi. Väikesed kokad olid meeskondadeks jagatud ja kõik toimis. Ladumis- ja segu segamise rühm ühes lauas,




munahakeldajad teises


 ja maitsestajad ehk tilli lõikajad kolmandas.


 Välja tuli maitsev ja mahlane tort. Loodan, et isad jäävad meiega nõusse!

Peale tordi valmistamist jõudsime  ajalehesõda mängida, sest ilm oli selline mis meid välja ei lubanud. Pidime end kuidagi tühjaks rahmeldama. Mäng käis seni kuni pallidest olid järel ajalehe "nutsud".


Pidu ise kujunes meeleolukaks! Eks erutus oli õhtuks kasvanud  mäekõrguseks. Päris raske oli end kokku võtta ja  paar laulu ning luuletust  kuidagi ära laulda. Parem mõte oli isadega mängida. Enne saalist lahkumist tegime issidele väikese massaaži, mis küll oli rohkem mõeldud väikeste piduliste rahustamiseks. Seejärel  tulime rühma peolauda nautima. Nagu ikka, lapsed ees ja isad tagasihoidlikult taga.


Meie magusalaua eest oli hoolitsenud Kaieri ema, kelle hõrgud koogid kadusid kiiruga laualt. Meeldivat vitamiiniampsu pakkusid Jakobi pere toodud õunad. Aitäh Teile!
Mängimist ja koosolemist isadega
 

 




 
 jagus lasteaia sulgemiseni.

1 kommentaar: