esmaspäev, 2. mai 2016

KRATIJANT

Juba neljandat aastat tähistab Alasniidu Lasteaed volbriööd Perepäevaga. Kuna see aasta oli pärimusaasta, siis nõidade peo asemel korraldasime hoopis Kratijandi.

Nurmenukkude rühmas algas Kratipäev  krativõimlemisega, mis kujutas endast muusika saatel hingetuks tantsimist-hüppamist.




Peale tantsu-tralli rääkisid lapsed, mis sõnad neile meelde tulevad kui nad mõtlevad krati või nõia peale. Mängisime mängu, kus igal lapsel tuli valida põrandalt  ühevärvilised paberitükid, millest kokku tuli kala ja selle pealt sai lugeda sõna, mis seostus võlumaailmaga.







 Õue jõudes  läksime lasteaia taga asuvale heinamaale ja valmistasime endale Krati, pusismist oli omajagu.





 Lapsed pidid heinamaalt endale korjama kaks heinatuusti, põimima neile Ülle ja Kaia abiga jalad-käed
 Nurmenukkude Kratid.

Lõunaunest üles äratas lapsi juba Kratt ( Rita nahas), kes enne sööma minekut koos lastega laulis.

Samal ajal valmistasid teised Kratid lasteaias ennast õhtuseks peoks valmis ja poseerisid tulevaste põlvede jaoks.

Pidu algas trummi põrina saatel saalis, kus esitleti perepäeva läbiviijaid. Iga õpetaja tutvustas end ja ütles, kes ta on ja kuhu tuppa ta lapsi ootab. Avatud oli võlujoogi kohvik, krati meisterdamise tuba, kolesalong, mediteerimispesa, kratihoid ja kratijant, kus õhtu jooksul mitu korda üht etendust esitati.


 

Kratijant rääkis sellest, kuidas vanasti üks mees tahtis üleöö rikkaks saada ning ta valmistas endale krati  ja mis kõik sellega kaasnes.





 Krat tegi ikka palju pahandust.

Kirja pani õpetaja Kaia

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar