pühapäev, 28. veebruar 2016

KAUNISTAGEM EESTI KOJAD KOLME PÕHIVÄRVIGA....

Meie kaunistasime oma Nurmenukkude  koja nii kolme põhivärvi kui ka kaunite rahvusmustrite, rahvuslindude ja seto ehetega.
 Oma rännakutes mööda Eestimaad olime sel kuul jõudnud Lõuna-Eestisse Setomaale. Õppisime naljakaid sõnu ja kümneni numbreid lugema. Mõned lapsed, kes meil kõiki häälikuid veel ei ütle, räägivad nagu päris setokad -üts, kats jne. 
Enne suurt Eesti Vabariigi sünnipäeva aktust meisterdasime lastega Seto sõle. Vaatasime internetist, millised Seto laulumemmed välja näevad, mitu kilo ehteid neil kaelas ripuvad ja millised need suured sõled lähemalt paistavad. Meisterdamine kulges Seto leelo saatel. Tüdrukud olid väga osavad ja kui meie kaks poissi püüdsidki esialgu kõrvale hiilida, siis  õues  lubatud hõbedasprei kasutamine meelitas neidki meisterdama.
Sõle reljeefne muster laoti hernestest ja rukkiteradest.

Hõbedaspreiga pihustamine oli lastele päris raske, nii et  "tänavakuntsnikke"  neist nii pea ei tule.

ELAGU EESTI!
Eesti Vabariigi sünnipäeva aktusele võtsime kaasa enda meisterdatud lipud ja lehvitasime neid iga  laulu saatel hoogsalt.


 Hiireherned  uhketes rahvariietes esinesid meile vana rahvamänguga.

 Kõik koos mängisime "Mu isamaa armas" laulumängu ja laulsime laulutunnis õpitud laule.

 Aktuse lõpetuseks saime suu magusaks teha lipu värvides  kommiga.
Slaidiprogrammi saatel rääkis õpetaja Maie meile Eestimaa sümboolikast ja tähtsamatest asjadest , mis puudutab meie kodumaad.

 Lõpetuseks tegime ühispildi   Eesti  ja lasteaia lipu taustal.


 Laste värvitud munakarpidest valmis seto mustriga seinapilt kingituseks Eestimaale.
Eesti rahvuskivi on paekivi ja metsast leitud auguga kivimid sobisid hästi   laste valmistatud lippude hoidmiseks.

Kaunistagem Eesti kojad kolme põhivärviga....  Loodan, et nii  mõneski Alasniidu  kojas on nüüd külmkapi uksel  armsa Nurmenuku valmistatud külmkapimagnet.


Sünnipäevanädalasse mahtus ka esimene Karude koosolek. Enamus karusid on kaunis kostüümis lasteaeda tagasi jõudnud.

Karu koosolek algas luuletusega karust ja suure kalliga. Salaja sosistati karule kõrva kõige toredam asi, mis Eesti sünnipäeval kodus  tehti.
Peale jutte ja arutelusid, lahenduste otsimist püstitaud probleemile ja mõttekaardi koostamist ning mängimist, tegime karude massaazi. Selleks pidi iga sõber enne oma kaaslaselt küsima, kas ta tohib teda puudutada. Seejärel pidid sõbrad kordamööda  joonistama Karuema jutus saatel sõbra seljale pildi. Eks oli natuke kõdi ja naljaks ka aga see meeldis lastele väga. 

Kokku kirjutas õpetaja Kaia Beres





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar