kolmapäev, 30. september 2015

NELI KANDJAT, NELI ANDJAT, KAKS KOERAKAITSJAT, ÜKS PARMUPIITS.....



Piimanädalal  rääkisime piima tähtsusest ja loomadest, kellelt piima saab. Rääkisime veidi ka teistest loomadest ja nende vajalikkusest.
 Et kõik õpitu kinnistuks mängisime erinevaid õppemänge ja tegime teatrit. Reedesel päeval kui meil on mänguasja-ja lavastuste päev, tegime lastega "Muna" etendust.  Lapsed jagasid ise osad ja olid oivalised näitlejad.
 Suure piimajoomisega oli järele jäänud palju kilest piimapakke, mis me taaskasutusena lehmakesteks meisterdasime, et lapsed teatrit ka kodus saaksid teha.
Õpetaja Urvega tehti orienteerumismänguna Piimauto rallit. Koguti piimaklaasi  peale kleepse ja kiiremad said "KIIRE PIIMAUTO" medali.


  Õues said lapsed  proovida lehmalüpsi, et kinnistuks teadmine-piim tuleb lehma udarast, mitte poe tagaruumist. Lüpsmine meeldis lastele nii väga, et seda lubasin teraapia korras teinekordki teha.

Pildil hoiab Hugo Punikut kinni ja Simona õpib kõrvalt, meeskonnatöö!









 Lehm sööb rohtu aga rohuga saab ka joonistada.



Õpetaja Ritaga koostasid lapsed ise vahva fantaasiajutu lehmakesest. Juttu illustreerisid imearmsad must-valged lehmad.

Nädala lõpetasime kokandustunniga. Tegime keefirist ja vanaema moosidest jogurtit ja jäätisekokteili. Põnev oli vaadata kuidas erinevad värvid valge piimatoote värvi muutsid. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar