neljapäev, 17. september 2015

SEE ME VANAISAKE, SEE ME VANAEMAKE......

....SEE ME KALLIS ISAKE ,
SEE ME ARMAS EMAKE ,
SEE ME VÄIKE PISIPÕNN
KÕIK ME KOKKU PEREKOND.

Septembri teisel nädalavahetusel oli vanavanemate päev. Lastega vanavanematest  rääkides on meelde jäänud, et kõik vanaemad on imehead pannkoogi küpsetajad ja vanaisad tublid puutöö tegijad ning  jalgpalli  ja peitusemängu meistrid.
Kuna september on saagikoristuskuu ja magusamad marjadki juba ammu purgis, siis ostsustasime proovida vanaemade pannkooke ja eks sinna peale kulu üks törts moosigi ära.
Mõtlesime välja hommikuse  MOOSIPEO, sissepääsuks vahva moosipurk ja vanaema retsepti järgi küpsetatud pannkoogid.  Peole ootasime kõiki vanavanemaid. Paljud vanaemad-vanaisad käivad tööl või elavad kaugel ja seetõttu tuli vanaemasid kohale alla kümne. Vanaemade hellus  jagus aga mitmele lapsele korraga.



 

 Lastele meeldis vanaemadega koos olla ja seetõttu üritame järgmine aasta peo korraldada nii, et enamus vanavanemaid kohale jõuaks.

Vanaemadele kohaselt ei tuldud tühja käega. Kes tõi korvitäie õunu, kes  meisterdatud vanaema, ja muidugi hulga pannkooke ja moose. Meie moosiriiul sai uhke. Saame veel pikka aega maiustada.
 


 Hommikuringi lauluga alustasime mängu-ja lauluhommikut, mis olid kõik vanast ajast pärit. Kuid tundus, et vanaemadki olid piisavalt noored, et neid teada.

    

 




Laste suur soov oli vanemadega telefoni mängu mängida. Tore, et vanaemade kõrvad ikka erksad on, sest sõna jõudis puhtalt mööda "juhet" teise torusse.
 Oskari vanaema luges meile enda kirjutatud raamatust Viljandi murdes luuletuse ning õpetas kätega tegema "Tii, tii tihane.....".


 Elise vanaema luges toreda luuletuse, mille saatel lapsed mänguväljakul turnivad. Ketteri algatusel laulsime koos "Põdral maja metsa sees".Koos mängisime "Midrilind" ja "Rikkas mees, vaene mees mängu".
Mäng ja tants tegi näljaseks ja nii me pannkoogilauda suundusimegi.









 Iga laps võttis riiulilt oma moosi ja kui pannkooke teiste omi veel mekiti, siis moosi hoidis iga üks kiivalt oma ees.


Vanaemad askeldasid ümber laste ja pidime tõdema, et küll oleks tore kui meil iga päev lasteaias selline abivägi oleks.


                                                  

Hellusehetk....

 

Vanemaga on lõbus joonistada....




 Vanaemade jutud on need kõikse põnevamad...




Palusime vanaemadel pannkoogi retseptid kirja panna ja meile saata, et  need raamatusse köita ja koos lastega illustreerida.

































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar