neljapäev, 16. aprill 2015

MU KODUKE ON TILLUKE, KUID TA ON ARMAS MINULE...


Veebruaris arutasime lastega teemal  KODU, SÕBRAD, ISAMAA  ja kuidas kõike seda hoida. Tuletõrjes käik ja sellekohane õpe lasteaias tuletas lastele meelde, et tikud pole mängimiseks. Õppisime kasutama 112 numbrit, et  teada millal sinna helistada ja mida siis öelda, et abi sinuni jõuaks.



Kuna paljud lapsed elavad lasteaia ümbruses ja meil oli plaanis seinale väike Alasniidu küla tekitada, käisime lastega jalutamas ja uurisime, mis number on tema majal, mis värvi on kodumaja ja selle katus jne.


Sõbrapäeval korraldasime rühmas PUNASE PÄEVA kus iga laps pidi selga panema midagi punast ning peolaualgi oli vaid punane toit, mida peale tantsu ja mängu väikesed peolised mõnuga nautisid. Koridori seinu kaunistasid pildid sõpradest ja jutukesed sellest milline kellegi sõber on.  Tuli välja, et tõeline sõber on see, kes sind ei hammusta. Kuldsed sõnad!


Meie armsa Eestimaa sünnipäeva tähistasime saalis. Peo juhatas sisse hümn, lapsed said teada, et see on meie kodumaa kõige tähtsam laul ja sel ajal seistakse püsti.   Sel tähtsal päeval oli saalis heisatud ka meie lasteaia lipp, mis sel aastal valmis. Edasi läks pidu rõõmsaks- õpetaja Renate rääkis rahvariietest, kodumaast, õpetas meile vahva Sabatantsu ja mängisime kõik koos erinevaid  tantsumänge.




 Pidu lõppes magusa kommiga, mis oli eesti lipu värvides. Sünnipäev peab ikka lõbus  ja magus olema!

 Et peomeeleolu ka tuppa tuua, selleks meisterdasid ja joonistasid lapsed Pikk Hermann torni, eesti lippu ja suitsupääsukest. 

 

Iga laps viis peopäevaks  koju ka enda meisterdatud rahvuslille-rukilille. Kes on meie president, milline on lipp ja meie rahvariided seda jäävad lastele igapäevaselt meenutama  kodumaa nurk rühmaruumis.















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar