neljapäev, 23. märts 2017

RAAMAT, MU SÕBER!

                                          Nii kannab nime meie märtsikuu projekt.
Projekti alguses küsisime lastelt, miks on raamatuid vaja, mis raamatud neile meeldivad ja mida võiksime sel kuul teha.  Lapsed nõustusid meie ettepanekuga teha aabitsa näitus. Veel soovisid  nad teha lemmikraamatu päeva ning minna raamatukogusse, kus nad saaksid ise laenutada just  neid huvitavaid raamatuid. 

Külastasime Väike-Õismäe raamatukogu, kus raamatukoguhoidja rääkis meile raamatute tekkimise lugu. Saime teada, et esimesed raamatud olid hoopis metallis, kivist, vahast ja kiri neis oli hoopis teistsugune. Saime teada, et tänapäeva raamatud on väga erinevad ja sisaldavad erinevat infot. 






Kaier uurib, milline oli vana kiri raamatutes.


Raamatukoguhoidja räägib, mida kõike võib raamatutest teada saada.



Mõni raamat räägib või laulab. mängib muusikat.


 Mängisime mängu "Kas tunned raamatutegelasi". Tuli välja, et õpetaja lapsepõlvest tuntud raamatutegelased on lastele pigem tuntud multifilmidest (Viplala, Naksitrallid, Pipi jne).





Lapsed said ise valida, mis raamatud lasteaeda laenutame. Raamatukoguhoidja rääkis, mis peab tegema, et saada raamatukogu külastajaks, millist kaarti on vaja ja kuidas raamatuid laenutatakse.




  Raamatukogus käidud, ootas meid lasteaias  ees pehme ja kohev lumi.







 Aabitsa näitusel oli vanemaid raamatuid kui õpetaja ning oli ka neid aabitsaid, mille salme õpetaja siiani peast mäletas. Enne lõunasööki lugesid lapsed üksteisele aabitsatest jutte ette.


 Lugeda on mõnus! Seda nii sõbraga pesas või lugemisnurgas kambas.

Raamatu projekti raames valmis  "Minu sibul" raamat, mille kasvamise lugu laps  enda valmistatud raamatusse märkis.


 Peale paari nädalast kasvamist said kõik enda sibulat juba supi sisse lõigata.


Raamatu projekt alles käib ning ees ootab lemmikraamatu nädal ja kohtumine kirjanik Ester Rusinguga, kes on Oskari vanaema.

Pildistas ja kirjutas õpetaja Kaia


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar