pühapäev, 13. november 2016

TULEST TARGEM




Novembri esimesetel päevadel külastasid Alasniidu  lasteaeda Lilleküla komando päästjad. Nad rääkisid lastele tuleohutusest. Arutasid lastega, kas tuli on halb või on teinekord ka hea. Meie laste suust jäi kõlama, et tuli on hea, kui ta on kaminas, tuli annab sooja ja on vajalik söögi valmistamisel. Kõik lapsed aga nõustusid sellega, et lapsed ise tuld ega tikke ei puutu.
Kuna lähenemas on jõuluaeg, millal põletatakse palju küünlaid, näitas päästja erinevaid küülaaluseid ja küsis lastelt, milline neist on õige ja miks.
Veel said lapsed teada, et paljud tulekahjud saavad alguse elektrijuhtmetest. Kui pistikusse panna rohkem tepsleid, tekkib ülekoormus.

Päästjad uurisid, et kas kõigil lastel on kodus suitsuandurid ning selgus, et päris mitmes kodus see puudub või pole lapsed seda laes märganud. Päästja Marek näitas lastele kuidas kontrollida, kas suitsuandur töötab ja mis häält see häda korral teeb. Lapsed pakkusid välja oma arvamusi, miks on suitsuandur vajalik.
Atutelu käigus sai üle korratud, kuidas käituda tuleõnnetuse korral (kiirelt majast välja minna, kutsuda abi, helistada 112 või äärmisel juhul hoida ennast vastu maad välisukse lähedale, kui tuba on paksu suitsu täis. MITTE MINGIL JUHUL PEITU PUGEDA!).
Õues said lapsed näha täisvarustuses päästjat ja uurida mida   kõike peidab endas päästeauto. 
 

 Kõik julged ja tugevad said katsuda kui rasked on tangid, millega avariil autosid katki lõigatakse, vaadata kuidas läbi soojuskaamera inimene paistab, näha erinevaid voolikuid jne.
Meie lapsed mäletasid kevadisest Nõmme komando külastusest päris palju, kuid nagu vanasõna ütleb „kordamine on tarkuse ema“.
Kui päästjad vilkurite ja sireeni saatel lahkusid, tormasid lapsed  kaua oodatud lumega mängima ning elevust pakkusid lasteaiahoovi toodud ronimise puud. 02.novembri hommikul sadas maha selle aasta esimene paksem lumi.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar